Francouzská pórková polévka
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3kusyPórek
- 200gramůBrambory
- 185mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1stroužekČesnek
- 1kusCeler - nať
- 750mililitrůVývar drůbeží
- 2lžícePažitka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
21 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpustíme máslo a přidáme jemně nakrájenou cibuli, pórek, nasekanou celerovou nať a česnek. Pod pokličkou na mírném ohni za občasného zamíchání dusíme doměkka asi 15 minut.
- 2Přidáme oloupané, nakrájené brambory, vývar a přivedeme k varu. Zmírníme plamen a vaříme pod pokličkou 20 minut. Odstavíme a necháme prochladnout.
- 3Polévku rozmixujeme a nalijeme do čistého hrnce. Znovu přivedeme k varu a přilijeme smetanu. Osolíme, opepříme a krátce povaříme.
- 4Polévku podáváme horkou nebo dobře vychlazenou, ozdobenou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.