Francouzská pražma
55 min.
Ingredience
- 1200gramůPražma
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 120gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 40gramůOlivy černé
- 20gramůPetržel - nať
- 40mililitrůŠťáva citrónová
- 1kusCitrony
- 20gramůPetržel kudrnka
- 7lžicOlej olivový
- 200gramůFenykl sladký - hlíza
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
15 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme na pánvi 4 lžíce oleje, přidáme nakrájenou cibuli, drcený česnek, nakrájený fenykl a za stálého míchání 2–3 minuty zvolna smažíme, až zelenina změkne, ale nemění barvu.
- 2Zeleninu dáme do zapékací mísy a na ni naklademe ryby. Posypeme olivami a petrželovou natí, pokapeme citronovou šťávou a zbylým olejem. Mísu volně překryjeme alobalem a dáme na 20 minut péci do předehřáté trouby při 200 °C.
- 3Alobal odstraníme a pečeme ještě asi 10 minut, až je ryba dobře propečená. Před podáváním ozdobíme výsečemi citronu a snítkami petrželové natě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.