Francouzská rybí polévka
55 min.
Ingredience
- 800gramůKapr obecný
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 3litryVoda pitná
- 4gramyBobkový list
- 20gramůCeler - nať
- 3plátkyPomerančová kůra
- 50mililitrůOlej slunečnicový
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaNové koření
- 1špetkaŠafrán
- 2mililitryCitrónová šťáva
- 30gramůPetržel - nať
- 1kusCitrony
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
19 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
878 mg
Postup přípravy
- 1Kapra vykucháme, očistíme a důkladně omyjeme pod tekoucí studenou vodou. Oloupanou cibuli se 2 stroužky česneku drobně rozkrájíme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Následovně do vody vložíme bobkový list, do jednoho svazku svázanou petrželovou a celerovou nať. Přidáme pomerančovou kůru, 50 ml oleje, sůl, pepř, nové koření, šafrán a povaříme 25 minut.
- 2Potom rybu opatrně vybereme, vývar procedíme, zeleninu rozmixujeme. Vrátíme opět do vývaru, který povaříme ještě do bodu varu. Dochutíme polévku citrónovou šťávou, jemně nastrouhaným jedním stroužkem česnekem. Zamícháme a stáhneme ze sporáku.
- 3Hotovou polévku podáváme v jednotlivých polévkových miskách. Ke každé porci zvlášť servírujeme podle porcí rozdělené uvařené maso a na dochucení čtvrtku citrónu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 26. 4. 2017
Francouzská rybí polévka
Vypadá to zajímavě musím určitě vyzkoušet 🙂