Francouzská rybí polévka

55 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
19 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
878 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kapra vykucháme, očistíme a důkladně omyjeme pod tekoucí studenou vodou. Oloupanou cibuli se 2 stroužky česneku drobně rozkrájíme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Následovně do vody vložíme bobkový list, do jednoho svazku svázanou petrželovou a celerovou nať. Přidáme pomerančovou kůru, 50 ml oleje, sůl, pepř, nové koření, šafrán a povaříme 25 minut.
  • 2
    Potom rybu opatrně vybereme, vývar procedíme, zeleninu rozmixujeme. Vrátíme opět do vývaru, který povaříme ještě do bodu varu. Dochutíme polévku citrónovou šťávou, jemně nastrouhaným jedním stroužkem česnekem. Zamícháme a stáhneme ze sporáku.
  • 3
    Hotovou polévku podáváme v jednotlivých polévkových miskách. Ke každé porci zvlášť servírujeme podle porcí rozdělené uvařené maso a na dochucení čtvrtku citrónu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 26. 4. 2017
Francouzská rybí polévka
Vypadá to zajímavě musím určitě vyzkoušet 🙂