Francouzské Ratatouille
140 min.
Ingredience
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
60 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
3 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve omyjeme rajčata, lilky a cukety a potom je nakrájíme na tlusté plátky.
- 2Kastrol vytřeme olivovým olejem, aby se zelenina nechytala, a dolů naskládáme vrstvu lilku, potom rajčat a cuket a opakujeme do spotřebování. Mezi vrstvy vždy přihodíme na kolečka nakrájený česnek a nasekanou nať petržele. Vše posolíme a opepříme.
- 3Přiklopíme poklicí a dusíme doměkka (téměř na kaši) pozvolna na mírném ohni asi 1 - 2 hodiny.
- 4Hotový pokrm necháme asi 20 minut odležet a servírujeme do misek, protože zelenina pustila hodně šťávy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.