Francouzské Ratatouille

140 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
60 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
3 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve omyjeme rajčata, lilky a cukety a potom je nakrájíme na tlusté plátky.
  • 2
    Kastrol vytřeme olivovým olejem, aby se zelenina nechytala, a dolů naskládáme vrstvu lilku, potom rajčat a cuket a opakujeme do spotřebování. Mezi vrstvy vždy přihodíme na kolečka nakrájený česnek a nasekanou nať petržele. Vše posolíme a opepříme.
  • 3
    Přiklopíme poklicí a dusíme doměkka (téměř na kaši) pozvolna na mírném ohni asi 1 - 2 hodiny.
  • 4
    Hotový pokrm necháme asi 20 minut odležet a servírujeme do misek, protože zelenina pustila hodně šťávy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.