Francouzské zeleninové karí
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusCuketa
- 1kusLilek
- 4kusyBrambory
- 20gramůKari koření
- 1kusSkořice celá
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 2gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
219 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V pánvi WOK na másle a oleji restujeme doměkka na kostičky nakrájenou cibuli asi 4 minuty. Potom k ní vložíme oloupanou cuketu, lilek a brambory, vše nakrájené asi na centimetrové kostičky, osolíme, opepříme a dochutíme karí.
- 2Přidáme celou tyčku skořice, podlijeme zeleninovým vývarem a necháme dusit pod pokličkou asi 20 minut. Poté sundáme poklici a za stálého míchání přidáme oheň a ještě asi 10 minut vaříme, aby nám šťáva zhoustla.
- 3Servírovat můžeme na oba způsoby, teplé i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.