Francouzský chlebíček
110 min.
Ingredience
- 250gramůKaštany jedlé
- 1lžíceOlej olivový
- 120gramůCibule
- 120gramůCeler řapíkatý
- 2stroužkyČesnek
- 250gramůBrambory vařené
- 125gramůStrouhanka
- 1kusVejce slepičí
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 60gramůPaprika červená
- 30gramůŘeřicha
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Upečeme kaštany a část nasekáme nahrubo, část jemněji.
- 2Na pánvi rozpálíme olej, vložíme nakrájenou cibuli, celer a drcený česnek a smažíme 3–5 minut doměkka.
- 3Pánev odstavíme a přidáme kaštany, rozmačkané brambory, strouhanku, vejce, petržel, sójovou omáčku a rajský protlak. Okořeníme a promícháme.
- 4Formu na chlebíček vymažeme máslem, dáme do ní směs a upravíme povrch. Alobalem zakryjeme a pečeme 1 hodinu v troubě na 180 °C, až je povrch pevný.
- 5Vyklopíme, nakrájíme na řezy a ozdobíme řeřichou. Horké servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.