Frankfurtská polévka s párkem a bramborami
60 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 33,3gramůSlanina vepřová
- 300gramůBrambory
- 66,6gramůTuk
- 1,3gramyPepř černý mletý
- 13,3gramůPolévkové koření
- 13,3gramůSůl
- 6,6gramůPetržel - nať
- 16,6gramůPaprika mletá sladká
- 66,6gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůPárky jemné
- 13,3gramůČesnek
- 2litryHovězí vývar základní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
609 mg
Postup přípravy
- 1Na 2/3 dávky tuku dorůžova osmahneme jemně nakrájenou cibuli, zasypeme ji prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku, do které zamícháme pepř a papriku.
- 2Zásmažku za stálého prošlehávání metlou zalijeme částí vlažného vývaru a uvedeme do varu. Polévku za občasného prošlehávání vaříme zvolna nejméně 20 minut.
- 3Brambory opláchneme a nakrájíme na menší kostky, zalijeme zbylým vývarem a částečně uvaříme.
- 4Uvařené brambory i s odvarem vlijeme do polévky, přidáme česnek utřený se solí a oloupané párky, nakrájené na stejné plátky a podušené na zbylé dávce tuku. Polévku znovu krátce povaříme.
- 5Nakonec do polévky zamícháme na malé kostičky nakrájenou, částečně roztavenou slaninu a dochutíme polévkovým kořením, případně přisolíme a důkladně provaříme.
- 6Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 24. 1. 2016
Frankfurtská polévka s párkem a bramborami
Doporučuji, je to klasická polévka známá z jídelen a meníčkových restaurací. Porce jsou ale menší, zhruba 2 - 2,3 dl na osobu. Přidala jsem jen malinko více oleje na jíšku a vynechala slaninu, která se přidává až do hotové polévky. Bohužel jsem neměla petrželovou nať ani pažitku. Tato polévka se dá zjemnit troškou sladké smetany a při navýšení ingrediencí může sloužit jako polévka přesnídávková, která se podává s chlebem. Za mě palec nahoru.🙂
Anonymní uživatel
ne 11. 9. 2016
Frankfurtská polévka s párkem a bramborami
Taky si jí dělávám je dobrá mám rád tyto polévky a další z knihy recepty teplých pokrmů. Za mne palec též nahoru😋