Frankfurtská polévka s párkem a bramborami

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
609 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na 2/3 dávky tuku dorůžova osmahneme jemně nakrájenou cibuli, zasypeme ji prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku, do které zamícháme pepř a papriku.
  • 2
    Zásmažku za stálého prošlehávání metlou zalijeme částí vlažného vývaru a uvedeme do varu. Polévku za občasného prošlehávání vaříme zvolna nejméně 20 minut.
  • 3
    Brambory opláchneme a nakrájíme na menší kostky, zalijeme zbylým vývarem a částečně uvaříme.
  • 4
    Uvařené brambory i s odvarem vlijeme do polévky, přidáme česnek utřený se solí a oloupané párky, nakrájené na stejné plátky a podušené na zbylé dávce tuku. Polévku znovu krátce povaříme.
  • 5
    Nakonec do polévky zamícháme na malé kostičky nakrájenou, částečně roztavenou slaninu a dochutíme polévkovým kořením, případně přisolíme a důkladně provaříme.
  • 6
    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 24. 1. 2016
Frankfurtská polévka s párkem a bramborami
Doporučuji, je to klasická polévka známá z jídelen a meníčkových restaurací. Porce jsou ale menší, zhruba 2 - 2,3 dl na osobu. Přidala jsem jen malinko více oleje na jíšku a vynechala slaninu, která se přidává až do hotové polévky. Bohužel jsem neměla petrželovou nať ani pažitku. Tato polévka se dá zjemnit troškou sladké smetany a při navýšení ingrediencí může sloužit jako polévka přesnídávková, která se podává s chlebem. Za mě palec nahoru.🙂
Anonymní uživatel
ne 11. 9. 2016
Frankfurtská polévka s párkem a bramborami
Taky si jí dělávám je dobrá mám rád tyto polévky a další z knihy recepty teplých pokrmů. Za mne palec též nahoru😋