Fritovaná vejce s omáčkou
35 min.
Ingredience
- 100gramůOkurky nakládané
- 1kusCibule
- 20gramůPetržel - nať
- 20gramůPažitka
- 20gramůEstragon
- 300mililitrůKečup
- 2lžíceHořčice
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 14kusůVejce slepičí
- 50gramůStrouhanka
- 1litrOlej rostlinný
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
902 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
91 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
765 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do vody si dáme vařit 12 vajec. Ve velké misce smícháme na drobno nakrájenou cibuli, na stejně velké kostičky nakrájíme i okurku. Přidáme nasekaný estragon, pažitku a petrželku. Přidáme ještě hořčici, kečup a pořádně vše zamícháme.
- 2Připravíme si tři talíře. V prvním smícháme mouku se solí, ve druhém rozšleháme vidličkou zbylá vejce a do třetího talíře nasypeme strouhanku. Vejce na tvrdo oloupeme a obalíme v klasickém trojobalu.
- 3Ve fritovacím hrnci rozpálíme olej a postupně smažíme vejce 2 až 3 minuty, dokud nechytnou zlatou barvu. Vejce podáváme studená spolu s připravenou bylinkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.