Fritovaná vejce s omáčkou

35 min.
Evropa
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
902 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
91 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
765 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vody si dáme vařit 12 vajec. Ve velké misce smícháme na drobno nakrájenou cibuli, na stejně velké kostičky nakrájíme i okurku. Přidáme nasekaný estragon, pažitku a petrželku. Přidáme ještě hořčici, kečup a pořádně vše zamícháme.
  • 2
    Připravíme si tři talíře. V prvním smícháme mouku se solí, ve druhém rozšleháme vidličkou zbylá vejce a do třetího talíře nasypeme strouhanku. Vejce na tvrdo oloupeme a obalíme v klasickém trojobalu.
  • 3
    Ve fritovacím hrnci rozpálíme olej a postupně smažíme vejce 2 až 3 minuty, dokud nechytnou zlatou barvu. Vejce podáváme studená spolu s připravenou bylinkovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.