Fusilli s cizrnou
45 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny Fusilli
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 60gramůCibule
- 3stroužkyČesnek
- 5gramůCitronová kůra
- 10gramůChilli paprička
- 2lžíceCitronová šťáva
- 10gramůOregano čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 30gramůSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 420gramůCizrna konzervovaná
- 75gramůRajčata sušená sterilovaná
- 750mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
707 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
11 g
Sacharidy
127 g
Vláknina
11 g
Cukr
996 mg
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
- 2V průběhu vaření těstovin osmažíme kolečka cibule na oleji dozlatova.
- 3Přidáme drcený česnek a smažíme ještě asi minutu, potom přidáme opláchnutou a okapanou cizrnu z konzervy, nakrájená sušená rajčata, citronovou kůru a chilli papričky, zvýšíme teplotu a směs důkladně prohřejeme. Na závěr do ní vmícháme citronovou šťávu a nakrájené oregano a petrželovou nať.
- 4Cizrnovou směs promícháme s těstovinami, osolíme a opepříme podle chuti. Zdobíme hoblinkami parmezánu a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.