Fusilli s mozzarellou a zeleninou
50 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny Fusilli
- 60mililitrůOlej olivový
- 300gramůLilek
- 400gramůCuketa
- 60gramůCibule
- 400gramůPassata (drcená rajčata)
- 3gramyOregano sušené
- 3gramyPepř cayenský
- 40gramůOlivy černé
- 250gramůMozzarella
- 30gramůSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
742 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
31 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
10 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, důkladně je scedíme a vložíme do olejem vytřeného pekáče.
- 2V průběhu vaření těstovin smažíme na oleji při střední teplotě na kolečka nakrájené lilky, cukety a cibuli asi 5 minut dozlatova.
- 3Vložíme rajčata, dobromysl, cayenský pepř a olivy a 5 minut mírně vaříme. Zeleninovou omáčku nalijeme na těstoviny, přisypeme třetinu celkového množství mozzarelly, osolíme, opepříme a promícháme. Povrch posypeme parmezánem a zbývající mozzarellou.
- 4Fusilli zapékáme zhruba 10 minut, až se sýr roztaví a zezlátne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.