Fusilli zapečené s masovými knedlíčky
55 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 200gramůTěstoviny Fusilli
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6lžicOlej olivový
- 300gramůSměs klobásová
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceTvaroh měkký - nízkotučný
- 3kusyCuketa
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceRozmarýn čerstvý
- 50gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
29 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Fusilli uvaříme al dente v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a promícháme s 1 lžící oleje.
- 2Prohněteme mleté maso spolu s vejcem a tvarohem, opepříme a tvarujeme knedlíčky, zhruba 15 ks. Omyjeme a očistíme cukety a nakrájíme je na podélné plátky o tloušťce asi 1/2 cm. Několik plátků odložíme stranou, ostatní nakrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli a česnek a obojí nadrobno nakrájíme.
- 3Ve větší pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, vložíme masové knedlíčky a na silném ohni je asi 4 minuty ze všech stran dozlatova osmažíme. Poté je vyjmeme a na pánev přidáme další 2 lžíce oleje. Na rozpáleném oleji osmahneme kostičky cukety, cibuli a česnek. Poté přidáme rajčata a smetanu. Vše dochutíme solí, pepřem a nasekanými jehličkami rozmarýnu. Povaříme 3 minuty bez pokličky, aby se nám tekutina trochu zredukovala.
- 4Připravíme si zapékací mísu, do které dáme polovinu omáčky. Na omáčku poklademe těstoviny a knedlíčky, přelijeme zbytkem omáčky. Navrch rozložíme plátky cukety a pomocí mašlovačky potřebe zbytkem oleje. Nakonec posypeme strouhaným ementálem.
- 5Předehřejeme troubu na 225ºC (horkovzdušnou troubu na 200ºC) a vložíme do ni připravený nákyp. Pečeme asi 15 minut ve střední části. Hotové těstoviny vyjmeme, upravíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.