Fusilli zapečené s masovými knedlíčky

55 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
29 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fusilli uvaříme al dente v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a promícháme s 1 lžící oleje.
  • 2
    Prohněteme mleté maso spolu s vejcem a tvarohem, opepříme a tvarujeme knedlíčky, zhruba 15 ks. Omyjeme a očistíme cukety a nakrájíme je na podélné plátky o tloušťce asi 1/2 cm. Několik plátků odložíme stranou, ostatní nakrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli a česnek a obojí nadrobno nakrájíme.
  • 3
    Ve větší pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, vložíme masové knedlíčky a na silném ohni je asi 4 minuty ze všech stran dozlatova osmažíme. Poté je vyjmeme a na pánev přidáme další 2 lžíce oleje. Na rozpáleném oleji osmahneme kostičky cukety, cibuli a česnek. Poté přidáme rajčata a smetanu. Vše dochutíme solí, pepřem a nasekanými jehličkami rozmarýnu. Povaříme 3 minuty bez pokličky, aby se nám tekutina trochu zredukovala.
  • 4
    Připravíme si zapékací mísu, do které dáme polovinu omáčky. Na omáčku poklademe těstoviny a knedlíčky, přelijeme zbytkem omáčky. Navrch rozložíme plátky cukety a pomocí mašlovačky potřebe zbytkem oleje. Nakonec posypeme strouhaným ementálem.
  • 5
    Předehřejeme troubu na 225ºC (horkovzdušnou troubu na 200ºC) a vložíme do ni připravený nákyp. Pečeme asi 15 minut ve střední části. Hotové těstoviny vyjmeme, upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.