Fussilli s houbami a rajčaty

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
659 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
16 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené houby dáme do misky, zalijeme teplou vodou a necháme 20 minut máčet. Poté houby přendáme do síta položeného přes misku a rukama z hub vymačkáme všechnu tekutinu. Houby nakrájíme na jemné kousky.
  • 2
    V pánvi zahřejeme olej a smažíme česnek a petržel pokrájené na malé kousky. Přimícháme rajčata nakrájená na tenké proužky a houby. Smažíme 5 minut na mírném ohni a často mícháme.
  • 3
    Přilijeme víno, vaříme 5 minut, aby se tekutina mírně vyvařila. Poté přisypeme nakrájené čerstvé houby. Přilijeme vývar a povaříme bez poklice na mírném ohni 20 minut, až se omáčka částečně vyvaří a zhoustne.
  • 4
    Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu
  • 5
    Omáčku ochutnáme a dle potřeby dokořeníme. Hotové těstoviny smícháme s omáčkou a ihned podáváme posypané nakrájenou roketou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.