Fussilli s houbami a rajčaty
75 min.
Ingredience
- 15gramůHouby sušené
- 175mililitrůVoda pitná
- 45mililitrůOlej olivový
- 1hrstPetržel - nať
- 120mililitrůVíno bílé
- 225gramůHouby čerstvé
- 475mililitrůVývar zeleninový
- 450gramůTěstoviny Fusilli
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstRoketa
- 1lžičkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyRajčata
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
659 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
16 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Sušené houby dáme do misky, zalijeme teplou vodou a necháme 20 minut máčet. Poté houby přendáme do síta položeného přes misku a rukama z hub vymačkáme všechnu tekutinu. Houby nakrájíme na jemné kousky.
- 2V pánvi zahřejeme olej a smažíme česnek a petržel pokrájené na malé kousky. Přimícháme rajčata nakrájená na tenké proužky a houby. Smažíme 5 minut na mírném ohni a často mícháme.
- 3Přilijeme víno, vaříme 5 minut, aby se tekutina mírně vyvařila. Poté přisypeme nakrájené čerstvé houby. Přilijeme vývar a povaříme bez poklice na mírném ohni 20 minut, až se omáčka částečně vyvaří a zhoustne.
- 4Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu
- 5Omáčku ochutnáme a dle potřeby dokořeníme. Hotové těstoviny smícháme s omáčkou a ihned podáváme posypané nakrájenou roketou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.