Garnáti s česnekovým máslem

45 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
31 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
123 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Garnáty omyjeme a osušíme. Troubu předehřejeme na 190 °C. Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem. Garnáty osolíme a opepříme, rozložíme do mísy a v předehřáté troubě pečeme asi 10 minut. Mezitím nakrájíme omytou pažitku na jemné kroužky. Česnek oloupeme a rozetřeme. Zbývající máslo utřeme do pěny a smícháme s česnekem, petrželkou, pažitkou a koprem. Okořeníme solí, pepřem a strouhanou citronovou kůrou. Garnáty vyjmeme z trouby a rozložíme na ně ochucené máslo. Ve velmi horké troubě zapékáme shora dalších 5 minut.
  • 2
    Podáváme s toskánským bílým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.