Garnáti s česnekovým máslem
45 min.
Ingredience
- 850gramůGarnát obecný
- 125gramůMáslo čerstvé
- 50gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůCitronová kůra
- 2stroužkyČesnek
- 10gramůPažitka
- 40gramůKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
31 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
123 mg
Postup přípravy
- 1Garnáty omyjeme a osušíme. Troubu předehřejeme na 190 °C. Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem. Garnáty osolíme a opepříme, rozložíme do mísy a v předehřáté troubě pečeme asi 10 minut. Mezitím nakrájíme omytou pažitku na jemné kroužky. Česnek oloupeme a rozetřeme. Zbývající máslo utřeme do pěny a smícháme s česnekem, petrželkou, pažitkou a koprem. Okořeníme solí, pepřem a strouhanou citronovou kůrou. Garnáty vyjmeme z trouby a rozložíme na ně ochucené máslo. Ve velmi horké troubě zapékáme shora dalších 5 minut.
- 2Podáváme s toskánským bílým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.