Glazované kuřecí se zeleninovou plackou

70 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
16 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zeleninová placka:
  • 2
    Očištěnou a nastrouhanou mrkev, oloupané a nastrouhané brambory, omytou a nastrouhanou cuketu rozložíme na utěrku do jejího středu. Utěrku zavineme, váleček vezmeme za oba konce a pevně stočíme, abychom vyždímali šťávu. Zeleninu z utěrky vysypeme do mísy, přidáme nadrobno nasekaný česnek, čerstvý tymián, 1 lžíci oleje a vše promícháme.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olej, nasypeme na něj zeleninovou směs a tu rozprostřeme po dně, vytvoříme placku tlustou asi 1,5 cm. Smažíme asi 8 minut, až je placka zespodu zlatohnědá. Přesuneme ji na talíř a ten přiklopíme pánví, na ní placku vyklopíme a opět smažíme 8 minut do zlata. Hotovou placku přesuneme na talíř, dosolíme a dopepříme a necháme v teple.
  • 5
    Glazovaná kuřecí prsa:
  • 6
    V misce promícháme čtvrtky citronu s vypeckovanými a rozpůlenými olivami, vločkami chilli papriček, medem, citronovou šťávou a 1 lžící oleje. Přidáme posolená a opepřená kuřecí prsa, zbavená kůže a kostí a vše promícháme.
  • 7
    V pánvi rozpálíme olej, něj vyklopíme celý obsah mísy i s kuřecími prsy. Opékáme z každé strany asi 8 minut, až se propečou dozlatova a potáhnou se jemně zkaramelizovanou šťávou a ta vytvoří sklovitou glazuru. Kuřecí prsa položíme na talíře, obložíme je citronem a olivami a doplníme klínky zeleninové placky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.