Gnocchi se zeleným pestem
30 min.
Ingredience
- 450gramůBramborové noky
- 25gramůSýr Parmezán
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 100gramůBazalka
- 4lžíceOříšky piniové
- 200gramůRoketa
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
22 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
863 mg
Postup přípravy
- 1Ve vroucí osolené vodě vaříme noky, dokud nevyplavou na povrch. Vyjmeme je děrovanou lžící, scedíme a přikryjeme utěrkou.
- 2V páře uvaříme osolený špenát, hotový scedíme a vymačkáme z něj tekutinu.
- 3Špenát dáme do mixéru společně s roketou, bazalkou, česnekem, piniovými oříšky a parmezánem a mixujeme dohladka. Během mixování přidáváme pomalu olej, dokud nevznikne hladký krém - pesto.
- 4Pesto rozdělíme na uvařené gnocchi a promícháme.
- 5Dle chuti přidáme pepř.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.