Gratin Dauphinois

80 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
8 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
6 g
Cukr
146 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Kulatou zapékací mísu vymažeme máslem a vytřeme stroužkem česneku. Brambory očistíme, omyjeme, okrájíme slupku a nakrájíme na tenká kolečka. Vložíme do zapékací mísy, osolíme, opepříme a posypeme muškátovým oříškem. Sýr nastrouháme, vejce rozšleháme v mléce. Brambory smícháme s rozšlehaným vejcem a mlékem, důkladně promícháme.
  • 2
    Připravenou bramborovou směs posypeme sýrem a obložíme vločkami másla. Podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.