Gratin Dauphinois
80 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
8 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
6 g
Cukr
146 mg
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Kulatou zapékací mísu vymažeme máslem a vytřeme stroužkem česneku. Brambory očistíme, omyjeme, okrájíme slupku a nakrájíme na tenká kolečka. Vložíme do zapékací mísy, osolíme, opepříme a posypeme muškátovým oříškem. Sýr nastrouháme, vejce rozšleháme v mléce. Brambory smícháme s rozšlehaným vejcem a mlékem, důkladně promícháme.
- 2Připravenou bramborovou směs posypeme sýrem a obložíme vločkami másla. Podáváme se zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.