Gratinovaná štika po francouzsku

90 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
24 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
739 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné porce štiky (po 200 g) vložíme do hrnce s vínem, osolíme, opepříme, přidáme šalvěj, tymián a necháme na mírném ohni táhnout. Měkké porce ryby vyjmeme a necháme ochladit. Vinný nálev zredukujeme na polovinu.
  • 2
    Ze 2 lžic másla a z mouky připravíme připravíme světlou jíšku, zalijeme ji nálevem a smetanou, okořeníme kari kořením a vsypeme nasekanou šalotku. Omáčku povaříme asi 20 minut.
  • 3
    Porce štiky dáme do zapékací mísy, posypeme petrželkou, plátky žampionů, nudličkami slaniny a zalijeme omáčkou. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Pokrm zapečeme v horké troubě dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.