Gratinovaná štika po francouzsku
90 min.
Ingredience
- 200mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 800gramůŠtika obecná
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaKari koření
- 50gramůAnglická slanina
- 50gramůŽampiony čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceSýr Ementál (Primátor)
- 4kusyŠalotka
- 1kusŠalvěj čerstvá
- 1kusTymián čerstvý
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
24 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
739 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné porce štiky (po 200 g) vložíme do hrnce s vínem, osolíme, opepříme, přidáme šalvěj, tymián a necháme na mírném ohni táhnout. Měkké porce ryby vyjmeme a necháme ochladit. Vinný nálev zredukujeme na polovinu.
- 2Ze 2 lžic másla a z mouky připravíme připravíme světlou jíšku, zalijeme ji nálevem a smetanou, okořeníme kari kořením a vsypeme nasekanou šalotku. Omáčku povaříme asi 20 minut.
- 3Porce štiky dáme do zapékací mísy, posypeme petrželkou, plátky žampionů, nudličkami slaniny a zalijeme omáčkou. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Pokrm zapečeme v horké troubě dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.