Gratinovaná treska po orientálsku
65 min.
Ingredience
- 1lžičkaKari koření
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCuketa
- 1kusPaprikové lusky čerstvé
- 4kusyŽampiony čerstvé
- 3lžíceVíno bílé
- 4lžíceSýr balkánský
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaKoriandr mletý
- 1kusCibule
- 800gramůFilé z aljašské tresky
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 1decilitrOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
27 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omyté filé rozdělíme na porce, osolíme, opepříme, zlehka obalíme v mouce smíchané s kari kořením a opečeme na rozpáleném oleji. Porce rozložíme do pekáčku.
- 2Na oleji restujeme nasekanou cibuli s česnekem, přidáme na nudličky pokrájenou cuketu a papriku, vše krátce podusíme. Přidáme oloupané, na plátky rozkrájené žampiony, koriandr, petrželku a přilijeme víno. Necháme přejít varem.
- 3Směs rozdělíme na porce filé, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme.
- 4Podáváme s plátky citronu a vařenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.