Gratinovaná treska se sýrem a ořechy
45 min.
Ingredience
- 600gramůTreska aljašská
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 6mililitrůCitronová šťáva
- 200gramůSýr Ricotta
- 150gramůOřechy vlašské
- 100gramůMáslo čerstvé
- 20gramůPetržel - nať
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
646 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
53 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Filety tresky nakrájíme na stejné porce. Omyjeme, osušíme, posypeme solí, pepřem a jemně nastrouhaným česnekem, nakonec pokapeme citrónovou šťávou.
- 2Připravené filé naskládáme na dno máslem vymazané pečící formy. Jemně nastrouhaný sýr smícháme s nasekanými ořechy, rozložíme připravenou hmotu na povrch filé. V pánvičce rozpustíme máslo, přelijeme sýr a ořechy.
- 3Naplněnou pečící formu vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 200 stupních Celsia 20-25 minut. Po upečení nakrájíme na porce, které pokládáme na jednotlivé talíře. Posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.