Gratinovaná vejce po toskánsku
45 min.
Ingredience
- 4kusyBazalka
- 6lžicOlej olivový
- 2kusyCibule červená
- 4kusyRajčata
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 40gramůMozzarella
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceOlivy nakládané
- 4kusyVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
18 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na oleji. Přidáme očištěné, na kostičky nakrájené papriky a nasekaný česnek, vše krátce podusíme a přidáme rajčatový protlak a spařená, oloupaná rajčata nakrájená na kostičky. Osolíme, opepříme a dusíme do částečného odpaření tekutiny. Necháme vychladnout.
- 2Směs rozdělíme do 4 zapékacích misek, uprostřed vyhloubíme důlek a rozklepneme do něj vejce. Posypeme nasekanou petrželkou, nakrájenými olivami a přikryjeme plátkem mozzarelly.
- 3Pokrm zapečeme pod grilem nebo v troubě dozlatova.
- 4Podáváme ozdobené snítkou bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.