Gratinovaná vejce po toskánsku

45 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
18 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na oleji. Přidáme očištěné, na kostičky nakrájené papriky a nasekaný česnek, vše krátce podusíme a přidáme rajčatový protlak a spařená, oloupaná rajčata nakrájená na kostičky. Osolíme, opepříme a dusíme do částečného odpaření tekutiny. Necháme vychladnout.
  • 2
    Směs rozdělíme do 4 zapékacích misek, uprostřed vyhloubíme důlek a rozklepneme do něj vejce. Posypeme nasekanou petrželkou, nakrájenými olivami a přikryjeme plátkem mozzarelly.
  • 3
    Pokrm zapečeme pod grilem nebo v troubě dozlatova.
  • 4
    Podáváme ozdobené snítkou bazalky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.