Gratinované brambory se salámem
50 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 2kusyCibule
- 60gramůMáslo bylinkové
- 70mililitrůOlej slunečnicový
- 300gramůSalám Herkules
- 300gramůZakysaná smetana
- 100gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyVejce slepičí
- 10gramůPetržel - nať
- 10gramůKopr čerstvý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 150gramůSýr Niva (Rokfór)
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
891 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
66 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory, spolu s cibuli, nakrájíme na tenké plátky. Bramborové plátky naskládáme na dno bylinkovým máslem vymazané pečící formy. Připravenou cibuli osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova. Salám oloupeme a nakrájíme na tenké kolečka.
- 2Osmaženou cibuli rozložíme na brambory, na cibuli naskládáme kolečka salámy.
- 3Zakysanou smetanu smícháme se sladkou smetanou, vejci, drobně nasekanou petrželovou natí a koprem. Dochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem. Smetanovou zálivkou přelijeme suroviny v pečící formě. Povrch posypeme jemně nastrouhaným sýrem.
- 4Naplněnou formu vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 180 stupňové teplotě 30-35 minut. Po vytažení z trouby nakrájíme na úhledné porce. Rozdělíme je na jednotlivé teplé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.