Gratinované černé kořeny

59 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
18 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný černý kořen oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, které ihned namočíme do 1 l octové vody. Vybereme je z octové vody, vložíme do hrnce s 1 l vařící vody a povaříme 6-8 minut. Scedíme, necháme okapat a vychladnout.
  • 2
    Oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky a oloupanou mrkev na tenké kolečka. Vložíme je společně do 2 l vroucí vody a povaříme také 5-6 minut. Scedíme, necháme okapat a vychladnout.
  • 3
    Pečicí formu důkladně vymažeme máslem a naskládáme černý kořen, posypeme nastrouhaným sýrem, brambory, opět posypeme nastrouhaným sýrem. Nakonec dáme vrstvu mrkve, kterou také posypeme nastrouhaným sýrem.
  • 4
    Do misky rozklepneme vejce, přilijeme zakysanou smetanu, drobně nasekaný kopr a petrželovou nať. Osolíme, opepříme, vše dobře promícháme a přelijeme zeleninu v pečicí formě.
  • 5
    Vložíme do nahřáté trouby, kde při 200 stupňové teplotě pečeme 20-25 minut. Hotové jídlo rozdělíme na jednotlivé teplé talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.