Gratinované jehněčí maso
90 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí kýta
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 3decilitryVoda pitná
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 500gramůFazolové lusky
- 4lžíceKečup ostrý
- 4decilitryVývar z hovězích kostí
- 400gramůBrambory
- 200gramůSýr Parmezán
- 300gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 20gramůPetržel - nať
- 60gramůMáslo bylinkové
- 70mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1186 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
92 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké pásky.
- 2Vložíme ji do velké pánve na rozpálený olej, osmahneme dozlatova, přidáme připravené maso, opečeme ze všech stran. Přidáme jemně nakrájený česnek, špetkou solí osolíme, opepříme, zalijeme vodou a pod poklici na mírném ohni podusíme 30 minut doměkka.
- 3Mrkev, petržel a fazolky očistíme. Mrkev a petržel nakrájíme na kolečka, fazolky na menší kousky. Vše vložíme do pánve k masu, přidáme ostrý kečup, zalijeme vývarem a povaříme 20-25 minut.
- 4Oloupané brambory spolu se sýrem nastrouháme na hrubém struhadle. Smícháme spolu se smetanou, dochutíme solí, pepřem, vmícháme nasekanou petrželovou nať a promícháme.
- 5Pečící formu dobře vymažeme bylinkovým máslem, na dno dáme masovou a zeleninovou směs. Povrch potřeme směsi ze sýra a brambor.
- 6Vložíme do nahřáté trouby, při 200 stupních Celsia pečeme 20 minut.
- 7Podáváme na jednotlivých teplých talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.