Gratinované krevety na smetaně
60 min.
Ingredience
- 800gramůKrevety tygří - loupané
- 450mililitrůVývar rybí
- 450mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 4kusyŠalotka
- 1kusPažitka
- 180gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 250gramůSýr Parmezán
- 1kusPetržel - nať
- 1kusLimetka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaTabasco
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
686 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
48 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
892 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rozmrazené krevety vložíme do pánve, přidáme rybí vývar a chvilku je povaříme. Krevety vyjmeme a udržujeme v teple. Do rybího vývaru nalijeme smetanu, přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Poté do pánve vrátíme krevety a ještě 3 minuty vaříme.
- 2Šalotku očistíme a najemno nasekáme. Pažitku omyjeme, osušíme a najemno nasekáme.
- 3V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a připravíme jíšku. Přidáme šalotku, pažitku a přelijeme rybím vývarem se smetanou. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek, worcester a tabasco. Povaříme asi 15 minut.
- 4Zapékací mísu vymažeme máslem a veškerou směs z pánve do ní přendáme. Posypeme nastrouhaným parmezánem a vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia. Pečeme asi 15 minut.
- 5Po upečení servírujeme na připravené talíře, zdobíme snítkou petrželky, dílkem limetky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.