Gratinované krevety na smetaně

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
686 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
48 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
892 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozmrazené krevety vložíme do pánve, přidáme rybí vývar a chvilku je povaříme. Krevety vyjmeme a udržujeme v teple. Do rybího vývaru nalijeme smetanu, přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Poté do pánve vrátíme krevety a ještě 3 minuty vaříme.
  • 2
    Šalotku očistíme a najemno nasekáme. Pažitku omyjeme, osušíme a najemno nasekáme.
  • 3
    V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a připravíme jíšku. Přidáme šalotku, pažitku a přelijeme rybím vývarem se smetanou. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek, worcester a tabasco. Povaříme asi 15 minut.
  • 4
    Zapékací mísu vymažeme máslem a veškerou směs z pánve do ní přendáme. Posypeme nastrouhaným parmezánem a vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia. Pečeme asi 15 minut.
  • 5
    Po upečení servírujeme na připravené talíře, zdobíme snítkou petrželky, dílkem limetky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.