Gratinované krevety po provensálsku

50 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
19 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na malé kousky. Stejně tak nakrájíme šalotky a česnek, vše dáme na rozpuštěné máslo a krátce podusíme.
  • 2
    Přidáme krevety, nasekanou petrželku, opepříme, podle chuti osolíme a necháme vychladit.
  • 3
    Do směsi zamícháme žloutky a rozdělíme ji do 4 zapékacích misek. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pod grilem (nebo v troubě) zapečeme dozlatova.
  • 4
    Pokrm ozdobíme snítkou petrželky a plátkem citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.