Gratinované krevety po provensálsku
50 min.
Ingredience
- 600gramůKrevety tygří - loupané
- 4kusyRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2kusyŠalotka
- 4lžíceSýr Gouda 45%
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
19 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na malé kousky. Stejně tak nakrájíme šalotky a česnek, vše dáme na rozpuštěné máslo a krátce podusíme.
- 2Přidáme krevety, nasekanou petrželku, opepříme, podle chuti osolíme a necháme vychladit.
- 3Do směsi zamícháme žloutky a rozdělíme ji do 4 zapékacích misek. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pod grilem (nebo v troubě) zapečeme dozlatova.
- 4Pokrm ozdobíme snítkou petrželky a plátkem citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.