Gratinované mušle
25 min.
Ingredience
- 1lžícePetržel - nať
- 50gramůStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej olivový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 3000gramůMušle slávky
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
16 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
285 mg
Cukr
428 mg
Postup přípravy
- 1Dobře očištěné mušle vhodíme do hrnce se silným dnem a 5 minut je intenzivně prohříváme. Hrncem několikrát zatřeseme, aby se mušle otevřely. Potom slávky vyjmeme a vršky škeblí odstraníme. Spodní část mušlí s masem urovnáme na plech.
- 2Oloupaný česnek a omytou petrželku nasekáme, smícháme se strouhankou, osolíme a opepříme. Směs rozdělíme na mušle, pokapeme olivovým olejem, citronovou šťávou a plech vložíme do trouby vyhřáté na 225°C.
- 3Mušle zapékáme asi 5 minut, až strouhanka zezlátne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.