Gratinované mušle

25 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
16 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
285 mg
Cukr
428 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře očištěné mušle vhodíme do hrnce se silným dnem a 5 minut je intenzivně prohříváme. Hrncem několikrát zatřeseme, aby se mušle otevřely. Potom slávky vyjmeme a vršky škeblí odstraníme. Spodní část mušlí s masem urovnáme na plech.
  • 2
    Oloupaný česnek a omytou petrželku nasekáme, smícháme se strouhankou, osolíme a opepříme. Směs rozdělíme na mušle, pokapeme olivovým olejem, citronovou šťávou a plech vložíme do trouby vyhřáté na 225°C.
  • 3
    Mušle zapékáme asi 5 minut, až strouhanka zezlátne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.