Gratinované špagety s mangoldem a goudou
65 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 400gramůMangold
- 200gramůRajčata
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůGouda
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaRozmarýn čerstvý
- 1lžičkaTymián sušený
- 350gramůŠpagety
- 1lžíceOlej stolní
- 40gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
607 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
23 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Špagety uvaříme al dente v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat.
- 2Mangold opláchneme, osušíme a listy natrháme na větší kousky. Cherry rajčátka omyjeme, otrháme ze stonků a nakrájíme napůl. Česnek a cibuli oloupeme a obojí nakrájíme nadrobno. Goudu pomocí struhadla nastrouháme nahrubo.
- 3Předehřejeme troubu na 200 ºC (horkovzdušnou troubu na 18 ºC). Připravíme pánev, na které rozpálíme olivový olej, přidáme cibuli a česnek a osmahneme do sklovita. Na pánev přidáme mangold a spaříme ho. Poté přimícháme rajčata a za občasného míchání osmažíme. Zeleninu dochutíme solí, pepřem, jehličkami rozmarýnu a tymiánem.
- 4Uvařené špagety promícháme se zeleninou a přidáme sýr. Zápékací mísu vymažeme olejem a naplníme ji směsí špaget a zeleniny. Nakonec vše posypeme vločkami másla a dáme asi na 20 minut zapéct. Po zapečení vyjmeme z trouby, naporcujeme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.