Gratinované špagety s mangoldem a goudou

65 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
607 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
23 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špagety uvaříme al dente v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Mangold opláchneme, osušíme a listy natrháme na větší kousky. Cherry rajčátka omyjeme, otrháme ze stonků a nakrájíme napůl. Česnek a cibuli oloupeme a obojí nakrájíme nadrobno. Goudu pomocí struhadla nastrouháme nahrubo.
  • 3
    Předehřejeme troubu na 200 ºC (horkovzdušnou troubu na 18 ºC). Připravíme pánev, na které rozpálíme olivový olej, přidáme cibuli a česnek a osmahneme do sklovita. Na pánev přidáme mangold a spaříme ho. Poté přimícháme rajčata a za občasného míchání osmažíme. Zeleninu dochutíme solí, pepřem, jehličkami rozmarýnu a tymiánem.
  • 4
    Uvařené špagety promícháme se zeleninou a přidáme sýr. Zápékací mísu vymažeme olejem a naplníme ji směsí špaget a zeleniny. Nakonec vše posypeme vločkami másla a dáme asi na 20 minut zapéct. Po zapečení vyjmeme z trouby, naporcujeme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.