Gratinované tagliatelle s lilkem
55 min.
Ingredience
- 500gramůTagliatelle
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 400gramůLilek
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1kusPažitka
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 50mililitrůMléko polotučné
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
758 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
29 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu tagliatelle, poté je scedíme a necháme okapat. Troubu předehřejeme na 200°C.
- 2Lilek omyjeme, zbavíme jader a dužinu na struhadle nahrubo nastrouháme.
- 3Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla a lilek na něm smažíme, přidáme očištěný a prolisovaný česnek, osolíme a promícháme.
- 4Zapékací mísu vymažeme zbytkem másla, na dno mísy rozložíme orestované lilky a na ně tagliatelle.
- 5V menší misce rozšleháme mléko, nastrouhaný ementál, vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek a takto připravenou směs nalijeme do zapékací mísy. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Ihned poté servírujeme a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.