Gratinovaný okoun na bylinkách
40 min.
Ingredience
- 1kilogramOkoun říční
- 10gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMáslo čerstvé
- 20gramůŠalvěj čerstvá
- 2kusyBobkový list
- 4kusyHřebíček
- 20gramůTymián čerstvý
- 1kusCibule
- 3decilitryVíno bílé
- 1decilitrCitronová šťáva
- 20gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
24 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné, vykuchané ryby nařízneme na povrchu na několika místech, do zářezů vložíme polovinu od každého koření (šalvěj, tymián, hřebíček, bobkový list a pepř), nasolíme, i uvnitř, a poprášíme moukou. Pekáč bohatě vymastíme rozpuštěnou polovinou másla, na něj nasypeme najemno nakrájenou cibuli a nasekanou druhou polovinu bylinek a koření a na tento základ vložíme ryby. Zalijeme bílým vínem, citronovou šťávou a poklademe plátky másla. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut doměkka.
- 2Podáváme posypané nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.