Gratinovaný okoun na bylinkách

40 min.
Švýcarsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
24 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné, vykuchané ryby nařízneme na povrchu na několika místech, do zářezů vložíme polovinu od každého koření (šalvěj, tymián, hřebíček, bobkový list a pepř), nasolíme, i uvnitř, a poprášíme moukou. Pekáč bohatě vymastíme rozpuštěnou polovinou másla, na něj nasypeme najemno nakrájenou cibuli a nasekanou druhou polovinu bylinek a koření a na tento základ vložíme ryby. Zalijeme bílým vínem, citronovou šťávou a poklademe plátky másla. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut doměkka.
  • 2
    Podáváme posypané nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.