Gratinovaný okoun na koření
40 min.
Ingredience
- 1lžičkaŠalvěj čerstvá
- 1špetkaPepř černý celý
- 2kusyBobkový list
- 5gramůPetržel - nať
- 3kusyCibule
- 3kusyHřebíček
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMáslo čerstvé
- 3decilitryVíno bílé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1kilogramOkoun říční
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
19 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné ryby z obou stran nařízneme, do otvorů vložíme snítky šalvěje, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
- 2Pekáč vymastíme máslem, vysypeme nadrobno nakrájenou cibulí a zbylým kořením (šalvěj, 2 ks bobkového listu, 2-3 ks hřebíčky) a vložíme do něj ryby. Zalijeme je bílým vínem, citrónovou šťávou a poklademe kousky másla. Za občasného přelévání pečeme v troubě doměkka asi 20 minut.
- 3Hotové jídlo posypeme nakrájenou zelenou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.