Gratinovaný okoun na koření

40 min.
Švýcarsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
19 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné ryby z obou stran nařízneme, do otvorů vložíme snítky šalvěje, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
  • 2
    Pekáč vymastíme máslem, vysypeme nadrobno nakrájenou cibulí a zbylým kořením (šalvěj, 2 ks bobkového listu, 2-3 ks hřebíčky) a vložíme do něj ryby. Zalijeme je bílým vínem, citrónovou šťávou a poklademe kousky másla. Za občasného přelévání pečeme v troubě doměkka asi 20 minut.
  • 3
    Hotové jídlo posypeme nakrájenou zelenou petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.