Grilovací marináda
10 min.
Ingredience
- 2lžíceBalsamico ocet
- 2kusyLimetka
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 3lžíceMed včelí
- 1lžíceCukr třtinový
- 2lžičkyTabasco
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceKečup
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaPepř cayenský
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
5 g
Cukr
71 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný česnek prolisujeme a v misce smícháme s kečupem, balsamicem, limetkovou šťávou, mletou paprikou, cayenským pepřem, medem, cukrem a tabascem.
- 2Vše dobře promícháme, osolíme a opepříme.
- 3Marináda je vhodná na steaky a žebírka. Maso v ní naložené několik hodin před grilováním bude křehké a dobře kořeněné.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.