Grilovaná chobotnice s chutným přelivem
245 min.
Ingredience
- 600gramůChobotnice
- 500gramůBrambory
- 1litrVoda pitná
- 1kusSalát hlávkový
- 2kusyOkurka salátová
- 2kusyCibule
- 4kusyRajčata
- 3lžíceOlej olivový
- 1decilitrLimetková šťáva
- 1kusChilli paprička sušená
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceKoriandr mletý
- 0,5decilitrBalsamico ocet
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
5 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme marinádu. Do misky dáme olej, limetkovou šťávu, chilli papričky a česnek, vše důkladně promícháme.
- 2Chobotnice podélně rozkrojíme, vložíme do marinády a necháme v chladničce alespoň 2 hodiny odležet.
- 3Brambory očistíme, omyjeme, ošrábeme, dáme vařit,uvařené pak nakrájíme na kousky.
- 4Očistíme a omyjeme okurky, nakrájíme je na kousky.
- 5Během vaření brambor připravíme také zálivku. Očištěná a omytá rajčata i oloupanou cibuli jemně nakrájíme, dáme do misky. Přidáme koriandr, ocet, olej a citronovou šťávu, vše smícháme, podle chuti opepříme, osolíme.
- 6Na rozpálený plát grilu položíme marinovanou chobotnici a za častého obracení ji opékáme 3 - 5 minut, dokud se chapadla nezačnou kroutit.
- 7Na servírovací talíře dáme listy salátu, na ně brambory, okurky, přidáme opečenou porci chobotnice, přelijeme zálivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.