Grilovaná dýně a kuskus salát
35 min.
Ingredience
- 1kilogramDýně Hokkaidó
- 40mililitrůOlej olivový extra panenský
- 20mililitrůBalsamico ocet
- 5mililitrůChilli omáčka
- 5mililitrůMed včelí
- 6gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- Na salát
- 200gramůKuskus
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 100gramůCibulka jarní
- 40gramůLimetková kůra
- 50gramůOříšky piniové
- 20gramůMáta
- 20gramůKoriandr čerstvý
- 30gramůPetržel - nať
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Dýni rozpůlíme, vydlabeme semena a zbytek nakrájíme na 1 cm silné plátky. Vložíme do mísy, zalijeme olejem, osolíme a opepříme a ogrilujeme 10 minut z obou stran, až je dýně osmahlá a měkká. Vrátíme zpět do mísy, přidáme balsamico ocet, chilli omáčku a med a dobře promícháme.
- 2Kuskus nasypeme do mísy, zalijeme horkým vývarem, přikryjeme a necháme nabobtnat. Přidáme nasekanou jarní cibulku, piniové oříšky, limetkovou kůru a bylinky, jemně promícháme a podáváme s grilovanou dýní.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.