Grilovaná kachní prsa s bramborákem

50 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
21 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory důkladně omyjeme, oškrábeme a nastrouháme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Kachní prsa naporcujeme na 4 plátky.
  • 2
    Nejprve v misce smícháme ocet, med a trochu prolisovaného česneku, dochutíme solí a pepřem. Plátky masa na několika místech nařízneme ostrým nožem, potřeme připravenou směsí a dáme odležet.
  • 3
    Připravíme bramboráky. Z nastrouhaných brambor slijeme přebytečnou vodu, přidáme rozšlehané vajíčko a zbytek česneku a smícháme. Dochutíme majoránkou, solí a pepřem, zaprášíme moukou. Na pánvi rozehřejeme tuk a máslo a smažíme bramboráky, každý asi 4 minuty po každé straně.
  • 4
    Gril rozehřejeme na vyšší teplotu a na něm pečeme maso po každé straně 3 až 4 minuty, dokud se na povrchu nevytvoří křupavá kůrka. Upečené řízky zabalíme do alobalu a necháme 5 minut odpočinout. Potom je nakrájíme na tenké plátky, které pokládáme na upečené bramboráky. Před podáváním posypeme jemně nasekaným bylinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.