Grilovaná kachní prsa s bramborákem
50 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 7stroužkůČesnek
- 1lžičkaMed včelí
- 1hrstMajoránka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 800gramůKachní prsa
- 1hrstPažitka
- 1hrstBazalka
- 1hrstMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 10gramůTuk rostlinný
- 1lžíceOcet vinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
21 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory důkladně omyjeme, oškrábeme a nastrouháme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Kachní prsa naporcujeme na 4 plátky.
- 2Nejprve v misce smícháme ocet, med a trochu prolisovaného česneku, dochutíme solí a pepřem. Plátky masa na několika místech nařízneme ostrým nožem, potřeme připravenou směsí a dáme odležet.
- 3Připravíme bramboráky. Z nastrouhaných brambor slijeme přebytečnou vodu, přidáme rozšlehané vajíčko a zbytek česneku a smícháme. Dochutíme majoránkou, solí a pepřem, zaprášíme moukou. Na pánvi rozehřejeme tuk a máslo a smažíme bramboráky, každý asi 4 minuty po každé straně.
- 4Gril rozehřejeme na vyšší teplotu a na něm pečeme maso po každé straně 3 až 4 minuty, dokud se na povrchu nevytvoří křupavá kůrka. Upečené řízky zabalíme do alobalu a necháme 5 minut odpočinout. Potom je nakrájíme na tenké plátky, které pokládáme na upečené bramboráky. Před podáváním posypeme jemně nasekaným bylinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.