Grilovaná svíčková s francouzskou omáčkou
40 min.

Ingredience
- 4lžíceOlej olivový
- 1stroužekČesnek
- 1kusTymián čerstvý
- 1kusBazalka
- 800gramůHovězí svíčková
- 2kusyCuketa
- 2kusyRajčata
- 1kusLilek
- Francouzská omáčka
- 1lžíceOlivy černé
- 150mililitrůBeárnská omáčka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
23 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme olivový olej, prolisovaný česnek, tymián, najemno nasekanou čerstvou bazalku a promícháme. V připravené marinádě obalíme steaky ze svíčkové, zakryjeme potravinovou fólií a necháme 5 hodin marinovat.
- 2Cukety omyjeme a nakrájíme podélně na plátky. Lilek omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a zbavíme semen.
- 3Z marinády vyjmeme maso a vložíme do ní na 3 hodiny marinovat připravenou zeleninu.
- 4Rozpálíme grilovací pánev, přidáme zbytek marinády a rozpálíme ji. Přidáme steaky a zeleninu. Vše grilujeme.
- 5V menší misce smícháme béarnskou omáčku, na malé kousky nakrájené olivy, sůl a pepř. Promícháme.
- 6Na připravené talíře servírujeme grilovanou zeleninu se steaky a podáváme s francouzskou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.