Grilovaná svíčková s francouzskou omáčkou

40 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
23 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme olivový olej, prolisovaný česnek, tymián, najemno nasekanou čerstvou bazalku a promícháme. V připravené marinádě obalíme steaky ze svíčkové, zakryjeme potravinovou fólií a necháme 5 hodin marinovat.
  • 2
    Cukety omyjeme a nakrájíme podélně na plátky. Lilek omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a zbavíme semen.
  • 3
    Z marinády vyjmeme maso a vložíme do ní na 3 hodiny marinovat připravenou zeleninu.
  • 4
    Rozpálíme grilovací pánev, přidáme zbytek marinády a rozpálíme ji. Přidáme steaky a zeleninu. Vše grilujeme.
  • 5
    V menší misce smícháme béarnskou omáčku, na malé kousky nakrájené olivy, sůl a pepř. Promícháme.
  • 6
    Na připravené talíře servírujeme grilovanou zeleninu se steaky a podáváme s francouzskou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.