Grilovaná svíčková s kaparovou zálivkou a bylinkovými bramborami

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
19 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
446 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vyložíme pečícím papírem. Brambory omyjeme, očistíme, nakrájíme na kolečka a rozložíme na plech. Osolíme, posypeme tymiánem a najemno nasekanou pažitkou, promícháme tak, aby se bylinky na brambory důkladně přichytily. Přidáme 2 lžíce husího sádla a vložíme do trouby předehřáté na 190 stupňů Celsia. Pečeme asi 40 minut. Po 15 minutách brambory otočíme.
  • 2
    Hovězí svíčkovou nakrájíme na 4 silnější plátky, osolíme, okořeníme steakovým kořením.
  • 3
    V míse smícháme hořčici, prolisovaný česnek, vinný ocet, olivový olej, najemno nakrájenou jarní cibulku, kapary, natvrdo uvařené a na kostikčy nakrájené vejce a najemno nakrájenou papriku. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
  • 4
    Rozpálíme grilovací pánev a kořeněné steaky na ní grilujeme.
  • 5
    Zálivku vložíme do kastrůlku a prohřejeme ji.
  • 6
    Na připravené talíře servírujeme grilované maso společně s opečenými bylinkovými bramborami. Maso zalijeme teplou kaparovou zálivkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.