Grilovaná svíčková s kaparovou zálivkou a bylinkovými bramborami
60 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceHusí sádlo
- 1lžíceTymián čerstvý
- 2lžícePažitka
- 1lžíceKoření Steak 7 pepřů
- Kaparová zálivka
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceOcet vinný
- 4lžíceOlej olivový
- 2kusyCibulka jarní
- 4lžíceKapary
- 1kusVejce slepičí
- 0,5lžičkaHořčice francouzská
- 0,5kusPaprika žlutá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
19 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
446 mg
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme pečícím papírem. Brambory omyjeme, očistíme, nakrájíme na kolečka a rozložíme na plech. Osolíme, posypeme tymiánem a najemno nasekanou pažitkou, promícháme tak, aby se bylinky na brambory důkladně přichytily. Přidáme 2 lžíce husího sádla a vložíme do trouby předehřáté na 190 stupňů Celsia. Pečeme asi 40 minut. Po 15 minutách brambory otočíme.
- 2Hovězí svíčkovou nakrájíme na 4 silnější plátky, osolíme, okořeníme steakovým kořením.
- 3V míse smícháme hořčici, prolisovaný česnek, vinný ocet, olivový olej, najemno nakrájenou jarní cibulku, kapary, natvrdo uvařené a na kostikčy nakrájené vejce a najemno nakrájenou papriku. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
- 4Rozpálíme grilovací pánev a kořeněné steaky na ní grilujeme.
- 5Zálivku vložíme do kastrůlku a prohřejeme ji.
- 6Na připravené talíře servírujeme grilované maso společně s opečenými bylinkovými bramborami. Maso zalijeme teplou kaparovou zálivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.