Grilovaná veka se salsou a pestem

25 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
135 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
894 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Veku nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli, bazalku a oregano omyjeme a nasekáme na jemnější části. Česnek oloupeme.
  • 2
    Pánev rozpálíme s 1/3 oleje, přidáme rajčata a smažíme 5 minut, poté přimícháme cibuli, cukr a bazalku. Krátce povaříme a odstavíme stranou. Olivy rozmixujeme se zbytkem oleje, přidáme oregano a dobře promícháme. Plátky veky potřeme česnekem a necháme ogrilovat do zezlátnutí. Poté potřeme rajčatovou salsou, navrch dáme pastu z oliv. Osolíme a opepříme dle potřeby.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.