Grilovaná vepřová žebírka s tabascem
65 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová žebra
- Marináda
- 4decilitryPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 20gramůZázvor mletý
- 1decilitrOcet Sherry
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 2lžíceKečup ostrý
- 1lžičkaTabasco
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceMed včelí
- 1lžíceOmáčka pikantní worcesterová
- 20gramůCukr vanilka
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 10gramůOregano sušené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
41 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek oloupeme, drobně nasekáme a dáme do velké pánve, kde už máme připravený olej. Pozor nic nesmažíme, jen hřejeme. Hned přidáme nasekaný zázvor, posypeme paprikou, zalijeme pivem, přilijeme ocet, kečup, vanilkový cukr, med, worcester, tabasco, směs promícháme a podle chuti osolíme, opepříme a povaříme 10 minut. Směs necháme vychladnout.
- 2Vepřová žebírka naporcujeme, naskládáme do marinády, dáme do ledničky a necháme maso marinovat celou noc.
- 3Gril potřeme olejem, zahřejeme na vysokou teplotu, naskládáme marinovaná žebírka a z obou stran opékáme asi tak 15 minut. Opečené dáváme na talíř a posypeme oreganem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.