Grilované hřebenatky na špízu

22 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
8 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
417 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bylinky opláchneme a nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme, šalotku oloupeme a nadrobno nakrájíme. Olivový olej smícháme s bylinkami, česnekem a šalotkou. Vše osolíme a opepříme.
  • 2
    Do marinády vložíme hřebenatky. Rybí maso nakrájíme na menší kousky a také přidáme do marinády. Necháme 1 hodinu marinovat v chladničce.
  • 3
    Mušle a rybí maso vyjmeme z marinády a střídavě napichujeme na špízové jehly. Špízy grilujeme v troubě 5 minut, potom je obrátíme a grilujeme ještě 2 minuty. Špízy upravíme na talíře a posypeme pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.