Grilované hřebenatky na špízu
22 min.
Ingredience
- 20kusůHřebenatka
- 2kusyEstragon
- 1kusPetržel - nať
- 3kusyŠalotka
- 3lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůMořský ďas
- 1lžícePažitka
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
8 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
417 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Bylinky opláchneme a nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme, šalotku oloupeme a nadrobno nakrájíme. Olivový olej smícháme s bylinkami, česnekem a šalotkou. Vše osolíme a opepříme.
- 2Do marinády vložíme hřebenatky. Rybí maso nakrájíme na menší kousky a také přidáme do marinády. Necháme 1 hodinu marinovat v chladničce.
- 3Mušle a rybí maso vyjmeme z marinády a střídavě napichujeme na špízové jehly. Špízy grilujeme v troubě 5 minut, potom je obrátíme a grilujeme ještě 2 minuty. Špízy upravíme na talíře a posypeme pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.