Grilované jehněčí s rýží
70 min.
Ingredience
- 750gramůJehněčí maso
- 1stroužekČesnek
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 30mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůRýže loupaná
- 1litrVoda pitná
- 60gramůOříšky piniové
- 300gramůSalsa rajčatová
- 30gramůHrozinky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
841 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
89 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Česnek utřeme, smícháme s olejem, citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Maso odblaníme, omyjeme a naložíme do marinády na 30 minut. Piniové oříšky opražíme v rozpáleném hrnci bez oleje, přidáme salsu a hrozinky, necháme prohřát. Rýži uvaříme a dáme na teplé místo.
- 2Maso ogrilujeme na rozpáleném grilu. Rýži smícháme se salsou. A obojí teplé servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.