Grilované roštěnky v kořeněné marinádě
50 min.
Ingredience
- 700gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
- Na marinádu
- 80gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 3lžícePetržel - nať
- 60mililitrůOlej slunečnicový
- 30mililitrůOcet vinný
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 20mililitrůKečup
- 0,13lžičkaTabasco
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
622 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
50 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
536 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou roštěnou nakrájíme na 4 plátky, naklepeme a odkrojíme tuk. Cibuli a česnek nakrájíme najemno, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Rošt potřeme olejem.
- 2Na marinádu v misce promícháme cibuli, česnek, petrželovou nať, olej, ocet, worcester, tabasko, kečup, sůl, pepř a cukr.
- 3Maso potřeme z obou stran připravenou marinádou, vložíme do pekáče a necháme pod fólií přes noc odležet. Poté okapané plátky roštěné zhruba 10 minut grilujeme zprudka, poté dalších 5 minut na mírném plameni. Během grilování maso obracíme. Před podáváním maso osolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.