Grilované tygří krevety
35 min.
Ingredience
- 12kusůKrevety tygří
- 100gramůStrouhanka
- 1stroužekČesnek
- 1kusPomeranče
- 30gramůPetržel - nať
- 0,5kusChilli paprička
- 100gramůSalát hlávkový
- 1lžíceOcet vinný
- 1kusCitrony
- 100mililitrůOlej olivový
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
26 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Krevety opláchneme a vyloupneme z krunýře. Vyjmeme střívko a ponecháme u nich jenom ocas. Najemno nasekáme stroužek česneku, chilli papričku a petržel. Vše v misce smícháme se strouhankou. Ke směsi přidáme šťávu vymačkanou z poloviny pomeranče a na jemno nastrouhanou kůru z jednoho pomeranče. Osolíme špetkou soli a špetkou pepře a přiléváme opatrně olivový olej. Přiléváme, dokud není strouhanka vlhká, celkové množství přilévaného oleje je asi 70 ml.
- 2Očištěné krevety obalujeme ve strouhankové směsi. Na pánev vlijeme 3 lžíce olivového oleje a rozpálíme. Na rozpáleném oleji zprudka grilujeme krevety. Hotové napichujeme na špejli jako špíz.
- 3Připravíme si zálivku. V menší misce smícháme vinný ocet, olivový olej zbylou sůl a pepř. Nakonec omyjeme salát a natrháme ho na jednotlivé listy, které naskládáme na talíře. Listy salátu zlehka přelijeme zálivkou a položíme na ně krevetové špízy. Ozdobíme měsíčky nakrájeného citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.