Grilovaný humr s hranolky
65 min.
Ingredience
- 3litryVoda pitná
- 5kusůBrambory
- 75gramůMáslo čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 30gramůPetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 800gramůHumr
- 250mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
936 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
80 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 mg
Postup přípravy
- 1Humry usmrtíme zapíchnutím nože do zadní části hlavy, mezi oči. Ponoříme je do vroucí osolené vody, zmírníme oheň a vaříme je 2 minuty. Vyjmeme je z hrnce a necháme mírně vychladnout. Potom je velkým nožem překrojíme na polovinu a oddělíme klepeta.
- 2Prolisujeme dva oloupané stroužky česneku, petrželovou nať nakrájíme nadrobno.
- 3Oloupané brambory nakrájíme na hranolky a osmažíme při 140°C na rostlinném oleji doměkka. Vyjmeme je z nádoby na smažení a nadbytečný tuk odsajeme papírovými utěrkami. Zvýšíme teplotu oleje na 180°C, hranolky tam vrátíme a osmažíme dozlatova. Poté je necháme okapat na ubrousku.
- 4Mezitím ve velké pánvi rozehřejeme máslo, do kterého jsme přidali prolisovaný česnek. Na malém ohni pánev pomalu několik minut zahříváme, přidáme petrželku a ochuceným máslem polijeme hranolky, osolíme je a opepříme.
- 5Rozehřejeme gril, položíme na něj humry masem dospod a grilujeme je 4-6 minut. Podáváme s hranolky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.