Grilovaný mořský okoun se zeleninou
60 min.

Ingredience
- 1lžíceOregano čerstvé
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1kusJablko granátové
- 1špetkaKari koření
- 1špetkaKmín celý
- 1lžíceMelasa
- 50gramůMouka kukuřičná
- 20mililitrůOcet vinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6kusůRajčata
- 1špetkaSůl
- 50mililitrůVoda pitná
- 800gramůOkouník mořský
- 1lžíceOlej olivový
- 2kusyPaprika červená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
6 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Filety z okouna posypeme oreganem a dáme stranou odležet. Mezitím si připravíme marinádu. Na rozpáleném oleji osmažíme cibulku, nadrcený česnek a 3 nakrájená rajčata. Po cca 5 minutách přidáme nastrouhané jablko a postupně přidáváme kari, kmín, melasu, ocet, mouku a vodu. Dochutíme dle vlastní chuti solí, pepřem a za občasného míchání vaříme na mírném ohni cca 25 minut.
- 2Papriky nakrájíme na proužky, zbylá rajčata na měsíčky. Gril rozehřejeme na střední teplotu a desku potřeme olejem. Papriky a rajčata grilujeme cca 2 minuty doměkka. Poté je jen udržujeme teplé.
- 3Filety důkladně potřeme marinádou a grilujeme cca 5 minut z každé strany, dokud není maso měkké. Na talíř poté dáme horkou zeleninu, rybu a případně vše lehce potřeme znovu marinádou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.