Grilovaný mořský okoun se zeleninou

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
6 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety z okouna posypeme oreganem a dáme stranou odležet. Mezitím si připravíme marinádu. Na rozpáleném oleji osmažíme cibulku, nadrcený česnek a 3 nakrájená rajčata. Po cca 5 minutách přidáme nastrouhané jablko a postupně přidáváme kari, kmín, melasu, ocet, mouku a vodu. Dochutíme dle vlastní chuti solí, pepřem a za občasného míchání vaříme na mírném ohni cca 25 minut.
  • 2
    Papriky nakrájíme na proužky, zbylá rajčata na měsíčky. Gril rozehřejeme na střední teplotu a desku potřeme olejem. Papriky a rajčata grilujeme cca 2 minuty doměkka. Poté je jen udržujeme teplé.
  • 3
    Filety důkladně potřeme marinádou a grilujeme cca 5 minut z každé strany, dokud není maso měkké. Na talíř poté dáme horkou zeleninu, rybu a případně vše lehce potřeme znovu marinádou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.