Grilovaný platýz se zelenou omáčkou
19 min.
Ingredience
- omáčka
- 15gramůMáta
- 15gramůPetržel - nať
- 15gramůKerblík
- 8lžicOlej olivový
- 1lžíceOcet estragonový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 2stroužkyČesnek
- 840gramůPlatýz - filety
- 8lžicOlej olivový
- 1kusCitrony
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
19 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
343 mg
Postup přípravy
- 1Omyté bylinky, oloupaný česnek, olivový olej a estragonový ocet rozmixujeme v mixeru dohladka. Podle chuti osolíme, opepříme a mírně osladíme. Uchováme v chladu.
- 2Omyté a osušené filety z platýze potřeme olejem, osolíme, opepříme a položíme na rozehřátý gril. Grilujeme z každé strany 2 minuty.
- 3Filety upravíme na talíře a podáváme se zelenou omáčkou a dílky omytého citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.