Grilovaný rostbíf se salátem
30 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí svíčková
- 30mililitrůOlej olivový
- 40gramůTymián čerstvý
- 200gramůChléb konzumní
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůRukola
- 40gramůKapary
- 3gramySůl
- 3gramyPepř černý mletý
- Na dresink
- 60mililitrůZakysaná smetana
- 20gramůHořčice
- 10mililitrůOcet vinný
- 30mililitrůVoda pitná
- 3gramySůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 20gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
12 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
644 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí rostbíf naklepeme, potřeme olejem, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a necháme 8 minut grilovat z každé strany. Hotové maso zabalíme do alobalu a necháme odpočinout.
- 2V misce smícháme zakysanou smetanu, hořčici, ocet a nasekanou pažitku, postupně všleháme teplou vodu, sůl a pepř, až se všechny ingredience propojí.
- 3Na gril rozložíme plátky chleba a ogrilujeme 1 minutu z každé strany. Hotové potřeme česnekem, zakapeme olejem, obložíme pár listy rukoly, kapary a na plátky nakrájeného rostbífu. Přelijeme trochou dresinku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.