Grilovaný tuňák s pomerančovým dresinkem a salátem

25 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
33 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kůru z pomerančů nastrouháme na delší nudličky. Dužinu vymačkáme. Fenykl, celer a ředkvičky pokrájíme na plátky. Rajčata rozčtvrtíme. Salát opláchneme a necháme okapat. Kerblík a kopr opláchneme a nasekáme na menší kusy.
  • 2
    Pomerančovou kůru přelijeme vroucí vodou a necháme 2 minuty máčet, poté vyjmeme a necháme okapat. V salátové míse smícháme hlávkový salát, fenykl, ředkvičky, celer, rajčata, kerblík, kopr a olivy. Dochutíme octem a polovinou oleje. Pomerančovou šťávu osolíme a opepříme, všleháme zbytek oleje a kapary. Tuňáka ogrilujeme 5 minut z každé strany, poté servírujeme se salátem, přelité pomerančovým dresinkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.