Grilovaný tuňák s pomerančovým dresinkem a salátem
25 min.
Ingredience
- 2kusyPomeranče
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 4kusyŘedkvička
- 4kusyRajčata Cherry
- 100gramůOlivy černé
- 300gramůSalát hlávkový
- 10gramůKerblík
- 10gramůKopr čerstvý
- 90mililitrůOlej olivový
- 30mililitrůBalsamico ocet
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60gramůKapary
- 500mililitrůVoda pitná
- 600gramůTuňák obecný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
33 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Kůru z pomerančů nastrouháme na delší nudličky. Dužinu vymačkáme. Fenykl, celer a ředkvičky pokrájíme na plátky. Rajčata rozčtvrtíme. Salát opláchneme a necháme okapat. Kerblík a kopr opláchneme a nasekáme na menší kusy.
- 2Pomerančovou kůru přelijeme vroucí vodou a necháme 2 minuty máčet, poté vyjmeme a necháme okapat. V salátové míse smícháme hlávkový salát, fenykl, ředkvičky, celer, rajčata, kerblík, kopr a olivy. Dochutíme octem a polovinou oleje. Pomerančovou šťávu osolíme a opepříme, všleháme zbytek oleje a kapary. Tuňáka ogrilujeme 5 minut z každé strany, poté servírujeme se salátem, přelité pomerančovým dresinkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.