Grilovná krutí roláda
75 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 3lžíceMouka kukuřičná
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžícePepř černý mletý
- 1lžíceSůl
- 1lžíceTymián čerstvý
- 500mililitrůVíno červené
- 50gramůStrouhanka
- 1kusCibule
- 750mililitrůVoda pitná
- 50gramůOříšky piniové
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 1lžíceHrozinky
- 40mililitrůMáslo čerstvé
- 2lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 400gramůKrůtí maso
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
63 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vytvoříme si marinádu. Do hrnce nalijeme víno, přidáme 500 ml vody, sůl, pepř, tymián, worcester a nadrcený česnek, zamícháme a deset minut vaříme. Mezitím v míse vedle připravíme těsto z mouky, 250 ml vody a sojové omáčky. Vše pořádně zamícháme a přidáme do hrnce. Vaříme dalších 5 minut.
- 2V míse smícháme suroviny na nádivku. Strouhanku, pokrájenou cibuli, oříšky, hrozinky, máslo a dvě lžíce vytvořené marinády pořádně promícháme do směsi.
- 3Krutí prsa nařízneme, abychom je mohli vyplnit nádivkou. Následně trochu poklepeme, aby bylo maso všude stejně vysoké. Nádivku pomalu plníme do kapsy v masu. Konce roládu nakonec zajístíme kovovými jehlami. Maso potřeme důkladně marinádou.
- 4Gril rozehřejeme na střední teplotu, rošt potřeme olejem. Maso grilujeme 40 až 50 minut. Během pečení maso pravidelně potíráme marinádou.
- 5Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.