Gruzínské kuřecí borani
60 min.
Ingredience
- 3lžičkySůl
- 200mililitrůOlej rostlinný
- 10kusůLilek
- 7kusůCibule
- 2lžíceKopr čerstvý
- 1lžíceBazalka
- 1lžícePažitka
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaMuškátový květ
- 125mililitrůZakysaná smetana
- 1špetkaŠafrán
- 2lžičkySkořice mletá
- 1200gramůKuře
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
915 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
76 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
16 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme kuře na grilu. Kuře rozdělíme na čtvrtky, páteřní kost odsekneme a maso lehce naklepeme. Takto připravené maso osolíme, potřeme olejem a na rozpáleném roštu pečeme na každé straně asi 10 minut, při pečení ho ještě potíráme olejem se solí. Opečené kuře uložíme do tepla.
- 2Dále oloupeme lilky, nakrájíme je na tenká kolečka, osolíme a necháme 5 minut ležet a pak z nich vymačkáme šťávu. Na 100 ml oleje opečeme cibuli nakrájenou na kolečka, přidáme lilky a pečeme po obou stranách. Opečené lilky s cibulí smícháme s nasekaným koprem, čerstvou bazalkou a pažitkou, osolíme a okořeníme pepřem a muškátem.
- 3Na talíře navršíme lilkovou směs, na ní čtvrtky opečeného kuřete a vše pokapeme zakysanou smetanou ochucenou šafránem a skořicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.