Gruzínské kuřecí borani

60 min.
Gruzie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
915 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
76 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
16 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme kuře na grilu. Kuře rozdělíme na čtvrtky, páteřní kost odsekneme a maso lehce naklepeme. Takto připravené maso osolíme, potřeme olejem a na rozpáleném roštu pečeme na každé straně asi 10 minut, při pečení ho ještě potíráme olejem se solí. Opečené kuře uložíme do tepla.
  • 2
    Dále oloupeme lilky, nakrájíme je na tenká kolečka, osolíme a necháme 5 minut ležet a pak z nich vymačkáme šťávu. Na 100 ml oleje opečeme cibuli nakrájenou na kolečka, přidáme lilky a pečeme po obou stranách. Opečené lilky s cibulí smícháme s nasekaným koprem, čerstvou bazalkou a pažitkou, osolíme a okořeníme pepřem a muškátem.
  • 3
    Na talíře navršíme lilkovou směs, na ní čtvrtky opečeného kuřete a vše pokapeme zakysanou smetanou ochucenou šafránem a skořicí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.