Gruzínské skopové čanachy

125 min.
Gruzie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
33 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Skopovou plec odblaníme, zbavíme přebytečného tuku a nakrájíme na kostky. Dále oloupeme a na čtvrtky nakrájíme brambory, na malé kostky velký lilek a nadrobno nasekáme cibuli a petrželku.
  • 2
    Připravené suroviny vložíme do většího kastrolu, přidáme 2 lžíce oleje, osolíme, opepříme a zalijeme 500 ml horké vody nebo vývaru z kostí a zeleniny. Zakryté poklicí dáme dusit do středně vyhřáté trouby.
  • 3
    Asi za 1,5 hodiny přidáme do kastrolu na čtvrtky nakrájená rajčata a zmrazené nebo sterilované fazolové lusky a vše necháme ještě 15 minut dusit.
  • 4
    Čanachy pak neseme na stůl v nádobě, ve které se připravovaly.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.