Gruzínské skopové čanachy
125 min.
Ingredience
- 500gramůSkopová plec
- 200gramůBrambory
- 1kusLilek
- 2kusyCibule
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 500mililitrůVoda pitná
- 4kusyRajčata
- 250gramůFazolky mražené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
33 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Skopovou plec odblaníme, zbavíme přebytečného tuku a nakrájíme na kostky. Dále oloupeme a na čtvrtky nakrájíme brambory, na malé kostky velký lilek a nadrobno nasekáme cibuli a petrželku.
- 2Připravené suroviny vložíme do většího kastrolu, přidáme 2 lžíce oleje, osolíme, opepříme a zalijeme 500 ml horké vody nebo vývaru z kostí a zeleniny. Zakryté poklicí dáme dusit do středně vyhřáté trouby.
- 3Asi za 1,5 hodiny přidáme do kastrolu na čtvrtky nakrájená rajčata a zmrazené nebo sterilované fazolové lusky a vše necháme ještě 15 minut dusit.
- 4Čanachy pak neseme na stůl v nádobě, ve které se připravovaly.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.